Reden servis varilnih aparatov podaljšuje uporabnost aparatov

Pred nakupom varilnih aparatov in druge elektrotehnike, je priporočljivo, da se pozanimamo tudi o kasnejšem vzdrževanju. Določeno stopnjo vzdrževanja lahko opravimo tudi sami. Poskrbimo za redno čiščenje, menjavo najbolj obrabljivih delov ter za sanacijo manjših poškodb. Večja vzdrževalna dela pa moramo prepustiti strokovnjakom, ki servisni pregled opravijo najmanj enkrat letno. Na ta način ne prihaja do delovnih nesreč zaradi neprimerno vzdrževane opreme. Obenem se tudi podaljša življenjska doba naprave, saj so vsi okvarjeni in obrabljeni deli pravočasno zamenjani.

Izbira in nakup

Izbira in nakup novih aparatov sta ravno tako pomembna, kot sam servis varilnih aparatov in vsakodnevno vzdrževanje. Obstajajo tri vrste opreme in sicer za domačo, profesionalno ali industrijsko rabo. Nadalje se oprema deli tudi glede na vrsto varjenja in sicer izbiramo glede na MIG, MAG, TIG, EPP varjenje pod praškom, ročno obločno varjenje ali pa plazemsko rezanje. Načini se izbirajo glede na želeno spajanje različnih elementov. Čim smo izbrali znamko, ki nam ustreza, se je priporočljivo pozanimati tudi o servisu. Slednji pride v poštev enkrat do dvakrat dnevno, odvisno od same pogostosti rabe aparatov.

Celoten servis opreme

Prednost nakupa večine aparatov pri enem podjetju je tudi v tem, da vam nudijo servis varilnih aparatov za različne vrste orodja. Na ta način ne potrebujete različnih serviserjev za vaše aparate za MIG ali MAG varjenje, temveč zadostuje zgolj en. Prihranite tudi čas in denar, saj je generalni servis opravljen v enem dnevu, kar pomeni, da proizvodnja ne stoji dolgo. Serviser uredi en del obrata, medtem, ko drugi nemoteno deluje. Z obiskom zunanjega servisa vaši zaposleni ne opuščajo svojih nalog, kar pomeni,da linija normalno obratuje.

Preprečevanje delovnih poškodb

Poleg prihranka na denarju in času, vam redni servis varilnih aparatov nudi tudi dodatne ugodnosti. Najbolj pomemben faktor je vsekakor v tem, da je zaradi dobro vzdrževane opreme manj delovnih poškodb in bolniških odsotnosti. Posledično potrebujete manj zaposlenih na enem obratu in ne potrebujete dodatne delovne sile. Dodaten prihranek lahko tako vložite v razvoj ali pa nakup nove delovne opreme. Na dolgi rok se tako redni servis varilnih aparatov zaradi velikega prihranka zelo izplača.10